comBIJn 

Bijen: honingbijen en solitaire bijen 

Bijen zijn de rode draad in onze activiteiten. En dat zijn zowel de honingbijen als de solitaire bijen.

Voor de honingbijen hebben we een aantal kasten in onze pluktuin staan, maar er staan ook nog kasten op andere plaatsen, zowel in de Achterhoek als daarbuiten. En we reizen we nog met de bijen. Zo helpen onze bijen in het voorjaar vaak bij de bestuiving zodat jij van je appel of peer kunt genieten. En aan het einde van de zomer gaan de bijen nog op een tripje richting de kust voor die heel bijzondere zeeaster honing.

De solitaire bijen weten onze tuin ook te vinden en daarvoor maken we steeds meer plaats. Zo is daar ons nieuwe sandarium en willen we nog een bijenhotel maken. Onze tuin is er het levende voorbeeld van dat honingbijen en solitaire bijen wel samengaan. Als er maar voldoende voedsel is….

Honing en kaarsen

De verschillende plekken waar de bijenkasten staan, leveren een bijzonder assortiment aan honing op. We vertellen je daar natuurlijk graag meer over, maar je kunt ook proeven. Op de diverse markten waar we staan en tijdens de open imkerijdagen kun ons assortiment bewonderen. Maar het is voor ons ook mogelijk om een speciale proeverij te organiseren, bij jou (thuis) of bij ons in de tuin. 

Bijenwas wordt al heel lang gebruikt voor kaarsen. In vroeger tijden was een kaars van bijenwas de enige bron van licht, maar ook nu nog worden deze kaarsen gebruikt. comBIJn verkoopt gerolde kaarsen en gegoten kaarsen. Puur natuur en handwerk.  


en verder nog

Er is nog zoveel meer te vertellen maar om het verhaal niet te lang te maken, kan dat beter in een email of in een persoonlijk gesprek. We geven je wel graag nog een paar ideeën: Huur een bijenvolk voor bestuiving of educatie. Of adopteer één van onze volken voor een jaar. Wordt zelf imker met een basiscursus bijenhouden of leer nog wat meer in een cursus voortgezet imkeren. Laat ons een inspirerende lezing verzorgen of volg een rondleiding. Er is heel veel mogelijk.