Pluktuin   Producten te koop   Informatiecentrum

Sinds 2019 wordt het voormalige weiland aan de Veldkamperstraat 32 in Westendorp langzaamaan, met heel veel liefde en allemaal eigenhandig omgetoverd naar een tuin die je laat zien en proeven wat biodiversiteit nou echt inhoudt. En die je vooral ook laat zien dat met kleine veranderingen er al zoveel winst te behalen valt.

De pluktuin is nu nog bescheiden en vooral nog in aanleg, maar over een paar jaar een prachtig geheel waar je van alles kunt beleven. Dus vind je het nu nog rommelig en lijkt het allemaal niet af: dat klopt. Maar ook deze tuin wordt uiteraard ingericht volgens het principe van comBIJn: niet alles is maakbaar en in één keer klaar. Alles krijgt hier nog de kans om gewoon te groeien. Dat maakt de tuin ook zo veel leuker, want dan valt er elke keer weer iets nieuws te ontdekken. 

Pluktuin

De pluktuin is gesloten. Opening gepland vanaf juni 2023. 

Elke zaterdag t/m eind september (kijk op de eerste pagina voor de exacte begin- en eindtijden) is de tuin geopend van 11.00 - 17.00 uur. Je kunt er dan bloemen, groente en fruit zelf plukken. Gereedschappen en meer krijg je van ons te leen en na het plukken, reken je de geplukte producten af.

Maar je mag natuurlijk ook langskomen om alleen maar te genieten: van je lunch op een bankje of ergens in het gras. Of van de bijen die druk bezig zijn met het maken van de Westendorpse honing.


Producten uit de pluktuin

Producten uit de tuin zijn ook te koop in de kraam. De kraam staat er elke zaterdag van 11.00 - 17.00 uur, weer vanaf juni 2023
 
Alle producten worden zonder bestrijdingsmiddelen geteeld. Dat betekent ook dat je de kans loopt dat iets anders al een klein beetje gesmuld heeft van jouw aardbei of dat je worteltjes niet helemaal recht zijn. Vast niet heel verrassend, maar toch maar even gemeld....
De producten worden 's ochtends vers geplukt. Soms (bijvoorbeeld bij heel warm weer) wordt er zelfs alleen geplukt als je erom vraagt. Dat betekent dat je misschien even moet wachten, maar verser van het land kun je het dan niet krijgen. 

Rondleidingen, groepen, bezoek op afspraak

Wij verzorgen graag een rondleiding door de tuin. Dit kan op afspraak voor groepen vanaf 4 personen. 
Wil je graag buiten openingstijden de tuin bezoeken? Ook een bezoek op afspraak behoort tot de mogelijkheden.