comBIJn 

Onze tuin: pluktuin met bloemen, groente en fruit

comBIJn heeft zelf een flinke tuin. Daarin groeien groente, fruit en bloemen. Die tuin houden we niet voor onszelf; die delen we graag met jou. Je kunt komen kijken, inspiratie opdoen, gewoon genieten of zelf plukken. Want de tuin van comBIJn is tevens een pluktuin. 

Elke zaterdag van 8 juni t/m 21 september 2024 kun je van 11.00-17.00 in de tuin rondlopen en plukken. 

Buiten openingstijden kun je op afspraak langskomen.  Gereedschappen en meer krijg je van ons te leen en na het plukken, reken je de geplukte producten af.

Geen zin om zelf te plukken? We zetten op zaterdag ook altijd wat groenten, fruit, bloemen en honing in een kraam bij het hek van de pluktuin.

Aanbod

In de tuin telen we wat we zelf leuk vinden. Zo hebben wij plaats voor (bijna) vergeten bloemen zoals Lathyrus en spinnenkop Chrysanten, die niemand meer wil hebben maar wij zullen blijven telen omdat onze oma's en moeders daar zo dol op waren. Of voor het doperwtje 'Boordevol', niet meer passend in de moderne teelt, maar heel smaakvol en vooral zeldzaam. 

In juni kun je vooral genieten van fruit zoals aardbeien en rode bessen. Bloemen zijn er dan al wel, maar kom je echt voor de bloemen dan zijn juli, augustus en september de meest geschikte maanden. Diverse soorten groente zijn er de hele periode
Wij willen geen productiebedrijf zijn, dus alles groeit alleen in het seizoen en van heel veel soorten is een beetje aanwezig. Dat maakt onze tuin zo leuk om te kijken, want er is altijd wel iets te zien. Voor alle producten betekent dat natuurlijk wel op = op.

Biologisch of natuurvriendelijk

Alles wat wij telen doen we op een natuurvriendelijke manier. We mogen het niet officieel biologisch noemen, want dat is een beschermd keurmerk. En een keurmerk kost geld. Voor ons teveel. Zeker als je bedenkt dat de honing die wij ook verkopen nooit het keurmerk kan krijgen. Bijen vliegen nu eenmaal veel verder dan het hek om onze tuin en wij hebben geen invloed op de bedrijfsvoering van de naaste en verre buren. Dus ga gewoon lekker genieten van onze natuurvriendelijke producten…

Jouw tuin

Jacqueline vind het heel leuk om beplantingsplannen te maken. Dus wil je je tuin veranderen met meer bloemen erin, neem dan eens contact op. Het spreekt voor zich dat als je je tuin wilt veranderen in bestrating en kunstgras, je geen contact hoeft op te nemen. 

Rob is in het dagelijks leven als groenexpert onderweg en vindt het heel leuk om advies te geven of een tuin te onderhouden. Dus zoek je daar iemand voor, stuur een mailtje naar Rob.