comBIJn 

Rondleiding

Een bezoekje aan de pluktuin past ook prima in een dagje uit voor groepen. Heel graag verzorgen we dan voor jullie een rondleiding door de tuin. De rondleiding gaat altijd door de hele tuin, maar we kunnen naar wens wel accenten aanbrengen als je meer over bijvoorbeeld de bijen of de moestuin wilt weten. Het boeken van een rondleiding kan in principe op elke dag van juni t/m september en gaat op afspraak.    

Lezing

Wij doen niets liever dan onze verhalen vertellen: over honing, over bijen, over de tuin, over de biodiversiteit, enz. Dat kan in een rondleiding, maar we kunnen ook een interessante lezing verzorgen. Zeker ook voor bedrijven. Want ooit wel eens bedacht dat een bijenvolk werkt als een geoliede machine zonder werkoverleg en vrijmibo? Wij vertellen je hoe dat in de bijenkast in zijn werk gaat.


Workshop

Lekker zelf bezig zijn, kan bij comBIJn ook, want er worden verschillende workshops gegeven. Zo is er elk jaar in de zomer een workshop zeisen. Leer in één dag de fijne kneepjes van zeismeister Nico. Hij legt de theorie uit en neemt alle materialen mee, zodat je flink kunt oefenen. 


De eigen cursusruimte van comBIJn is ook heel geschikt voor workshops. Er zijn vaak workshops bloemschikken, kaarsen maken van bijenwas, honingproeverijen en we denken nog na over meer. Sommige workshops zijn te boeken voor kleinere groepen bij bijvoorbeeld een rondleiding en ook nog op korte termijn; andere workshops hebben een vaste datum zoals bijvoorbeeld rond kerst. De workshops met een vaste datum staan in de agenda vermeld. 
Voor groepen van 4 tot 8 personen kunnen we (bijna) het hele jaar door een honingproeverij organiseren of de workshop 'kaars rollen van bijenwas' aanbieden, wat vooral een leuke kinderactiviteit is. 

In juni, juli, augustus en september is het mogelijk om eerst bloemen te plukken en er daarna onder leiding een boeket van te maken.

Zelf ontdekken

Wil je zelf rondlopen en van alles ontdekken dan kan dat natuurlijk ook. Elke zaterdag tijdens openingstijden ben je van harte welkom. Ga eens op zoek naar allerlei vlinders die in de tuin vliegen of probeer bijzondere (jonge) vogels te zien. 
Let wel: in de tuin zijn honden niet welkom en kinderen alleen onder begeleiding.